onze expertise
Controleer de details over elke inhoud van de melk van het extractie- tot het productieproces.
Zuivelketencontrole
Van boerderij tot consument
In de Nederlandse zuivelketen werken we nauw samen om de kwaliteit van zuivelproducten te borgen door middel van intensieve controles en samenwerking tussen boeren, zuivelondernemingen, leveranciers, keuringsinstanties en kennisinstellingen.
Aptilon is er trots op deel uit te maken van deze keten: een keten die wij voor de ontwikkeling van onze zuigelingenvoedingsproducten zelf in handen hebben. Van de koe of de geit tot aan ons of uw eindproduct.
Onze boeren
Onze Nederlandse boeren combineren de traditionele zorg voor en toewijding aan hun dieren met de meest geavanceerde bedrijfsvoeringprocessen ter wereld. Onze Nederlandse boeren bewaken het gehele proces door middel van een gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem om gezonde en tevreden dieren en natuurlijk hoogwaardige melk te garanderen.
Nederlandse koemelk
Door onze samenwerking met Farmel zorgen we voor een stabiele aanvoer van hoogwaardige melk. Samen met de aangesloten boeren staat Farmel garant voor de optimale kwaliteit van Nederlandse melk. Wist u dat de Nederlandse kwaliteitseisen voor de koemelksector hoger zijn dan de Europese Unie voorschrijft? De kwaliteit van de koemelk wordt op verschillende manieren gewaarborgd. Zo staat de melk, van de boerderij tot aan de productiebedrijven, onder voortdurend toezicht van het COKZ en wordt de kwaliteit geborgd door middel van een ketenkwaliteitssysteem (CQM) dat binnen de melkveehouderijsector. Tot slot voldoen alle boeren aan de aanvullende eisen die Farmel stelt. Om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen, vindt het gehele productieproces plaats in een gesloten systeem. Hierdoor wordt contact tussen het product, de lucht en de mens geminimaliseerd. Voor iedereen die onze productieruimtes betreedt, hanteren we strikte kwaliteitsregels.
Ons productieproces
Van melk tot basispoeder
De eerste stap in het productieproces is pasteurisatie, het proces waarbij melk wordt verwarmd tot hoge temperaturen om bacteriën te elimineren en veilig te maken voor consumptie. Vervolgens wordt door middel van centrifugeren het vet uit de melk verwijderd, waardoor er magere melk ontstaat. De magere melk gaat vervolgens door een vacuümverdampingsproces waarbij een groot deel van het water in de melk wordt verwijderd. De geconcentreerde magere melk wordt vervolgens gemengd met belangrijke ingrediënten. Samen vormen deze ingrediënten de basis voor onze zuigelingenvoedingsproducten. Het natte mengsel wordt vervolgens in de droogtoren omgezet in hoogwaardig basispoeder.
Van basispoeder tot zuigelingenvoeding
Hierna passeert het basispoeder verschillende inspectiepunten en controles voordat het klaar is voor de volgende stap: het droge mengproces. Tijdens dit proces wordt het basispoeder gemengd met andere belangrijke ingrediënten, zoals vitamines en mineralen. Na opnieuw vele controlepunten en processen te hebben doorlopen, bereikt het poeder uiteindelijk de verpakkingsafdeling.
Verpakt in een eindproduct
Onze verpakkingsfaciliteiten en -processen creëren een gecontroleerde verpakkingsatmosfeer die een lange houdbaarheid van de zuigelingenvoeding garandeert. Tijdens het verpakkingsproces worden extra kwaliteitscontroles uitgevoerd. De blikken worden grondig geïnspecteerd met instrumenten als Eagle Vision en X-ray. Tot slot worden er monsters van het product genomen. Alle testresultaten moeten worden goedgekeurd. Pas na volledige goedkeuring worden onze producten vrijgegeven. Zo garanderen we dat onze zuigelingenvoeding voldoet aan de hoogst mogelijke kwaliteitscriteria.
ONDERZOEK & ONTWIKKELING
Borstvoeding is de beste optie voor baby’s. Wanneer borstvoeding niet voldoende of onmogelijk is, is het belangrijk om toegang te hebben tot hoogwaardige zuigelingenvoeding. Aptilon biedt veilige, hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde zuigelingenvoeding. Onze R&D afdeling werkt dagelijks aan het samenstellen en verder optimaliseren van onze producten.
De afdeling bestaat uit drie teams:
- Het team Product Formulation vertaalt de wensen van onze klanten en markteisen naar productconcepten en zorgt ervoor dat de nieuwste inzichten op het gebied van voeding en de effecten van voeding in de praktijk worden toegepast.
- Het Nutrition Research team is continu op zoek naar nieuwe kennis over de voedingsbehoeften van baby’s en peuters. Deze expertise is cruciaal voor het ontwikkelen van producten op basis van gedegen wetenschappelijke inzichten.
- Het team Process Research zet onze expertise op het gebied van zuivelverwerking in om de verschillende melkstromen en de natuurlijke samenstelling van de melk optimaal te benutten.
Onze onderzoeksteams in Nederland werken nauw samen met wetenschappers, onderzoeksinstituten en universiteiten over de hele wereld. Omdat de uitdagingen waar we voor staan multidisciplinair van aard zijn, werken we samen met experts in verschillende beroepen. Onze samenwerkingsverbanden nemen verschillende vormen aan, variërend van gezamenlijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe technologieën tot het inwinnen van deskundig advies in samenwerking met een Wetenschappelijke Raad. Deze Board bestaat uit een internationaal team van wereldwijd erkende experts uit verschillende wetenschappelijke disciplines